Een geslaagde Bazaar Een geslaagde Bazaar

Na een drukke tijd van voorbereiden konden  we op 19 oktober de deuren van het MFA wijd open zetten en laten zien waar we  vanaf de wintermaanden zo druk mee zijn geweest.
Een goed gevulde houthoek, waar veel verkocht is. Ook de kerkleien gingen als warme broodjes, zodat al in de ochtend de voorraad op was.  De breihoek heeft ook heel wat leuke spullen verkocht. Knuffels,  babysokjes, sjaals en mutsen. Maar vooral was er veel vraag  naar gebreide sokken.  Er lagen dan ook meer  dan 50 paar sokken klaar.  Heel jammer was het dat Hieke als coördinator van de handwerkhoek er zelf niet bij kon zijn. Ze was een week van tevoren  gevallen waardoor ze door een heupfractuur  uit de running was.  Maar gelukkig kon ze in de rolstoel toch even langs komen en de sfeer  proeven van alle feestelijkheden.
Want een feestje was het. De dag begon met koffie en een stukje eigen  gebakken taart van de taartwedstijd. Door de jeugd waren er ook verschillende taarten ingeleverd.  De lekkerste en mooiste taart was van Wally, en de tweede prijs voor Griet de B, Joukje had een mooi versierde bloementaart, en won hiermee de hoofdprijs bij de jeugd.

Ook een hoogtepunt  van de bazaar, was de trouwjurken show. Mooie jonge dames showden de 19 trouwjurken.  In de tjokvolle foyer genoten de toeschouwers. Maar ook de jonge meiden vonden het erg leuk. Ook gaf het jurken  passen vooraf best wel wat hilariteit. Waarschijnlijk hadden de dames  vroeger toch een iets ander model.  Maar het is gelukt om voor elke jurk een mannequin  te vinden, zodat het een prachtige verzorgd geheel is geworden.

Gegokt, gewikt en gewogen werd er op alle raadspelletjes. En in de hal was er een run op de enveloppen met lootjes. Het draaiend rad hoort natuurlijk ook bij een bazaar, zodat er velen met een lekkere oranjekoek of droge worst huiswaarts gingen.
Vele kleintjes haalden iets uit de grabbelton. En ook voor de jeugd waren er leuke spelletjes.
Tijdens de workshops bloemschikken, haken/breien en kaarten maken viel menig zweetdruppeltje.
Maar over het resultaat waren de deelnemers erg tevreden.
‘s Avonds was er een geslaagde bingo, met vele mooie aangeboden prijzen en als hoofdprijs een prachtig houten poppenhuis.

We willen alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan alle boven genoemde activiteiten heel hartelijk bedanken. Ook de sponsors en alle mensen die van te voren al bezig waren met breien, handwerken, timmeren of spullen voor de verkoop hebben gebracht. HARTELIJK BEDANKT!

We hopen dat we bij de volgende bazaar in 2020 weer een beroep op jullie mogen doen.
De bazaar commissie:
Aukje, Klaas Evert, Foeke, Hiske, Piet, Zwanie, Wietske. 
 

terug