Even kennismaken Even kennismaken
Mijn naam is Jelte Lindeboom, sinds 1 september 2013 predikant van protestantse gemeente te Minnertsga voor 60%; voor de andere 40% ben ik predikant van de protetstantse gemeente te Tzummarum en Firdgum, buurdorpen van Minnertsga. Zelf ben ik in de provincie Fryslân, in Surhuisterveen, geboren en getogen; ik ben friestalig. De middelbare school heb ik doorlopen in Drachten, waarna ik mijn studie theologie in Kampen heb gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik mijn vrouw leren kennen en ben ik getrouwd en hebben we drie kinderen mogen krijgen. Na een paar jaar in Zutphen te hebben gewoond, waar ik de studie heb kunnen afronden, werd ik beroepen in Mariënberg (Salland). Na ruim vier jaar ben ik beroepen in Axel (Zeeuws-Vlaanderen). Zo heb ik in de loop van de jaren de grenzen van ons land gezien en uiteindelijk weer teruggekeerd het mooie Friese land met haar uitgestrekte velden, bossen en meren.
Van alle delen van het land hebben we wel wat meegenomen. Zo is Duitsland een land waar we toch al een aantal keren op vakantie zijn geweest. België - het bourgondische land, van volop genieten van een goeien pint - heeft ons geleerd, dat er heel veel bijzondere en heerlijke bieren zijn, die zo veel smaaksentaties teweeg brengen. Genieten doe je met mate, maar wel intens van al die smaken en details in kleur en geur. En Friesland brengt veel verschillende dingen, van heerlijke oranjekoek tot veel mogelijkheden van ijspret.
Zo hopen we als gezin hier te kunnen genieten van een mooie tijd en als predikant op veel zegen en een fijne samenwerking met de kerkelijk werker en alle gelovigen van onze Heer Jezus Christus.
terug