FANÚT FRJENTSJER  (Februari) FANÚT FRJENTSJER  (Februari)
Daarnaast zijn de kleine groepjes bezig geweest met Gideon. Een mooi en indrukwekkend verhaal. Ook zijn er een paar ouders bij elkaar geweest om het te hebben over geloofsopvoeding. Het was een warme en mooie avond om met elkaar te sparren over opvoeden, geloof, bidden en bijbel lezen.

In mijn eigen zoektocht naar hoe ik mijzelf voed in het geloof ben ik vooral aan het nadenken over goede gewoonten. Zo lezen mijn vriend en ik als we bij elkaar zijn uit een dagboekje en lezen we uit de Bijbel. Het geeft ons ook verdieping in onze relatie, omdat je op deze manier ook vaak tot diepere vragen en gesprekken komt. Ik merk dat dit ook een keuze is om het gewoon maar te doen, want vaak zijn we ook druk met andere dingen of moe, maar als je dan toch kiest om even te lezen, dan is dat al heel goed. Ook al lukt het ons ook niet om het elke dag te doen.
Daarnaast kom ik er ook achter dat je geloofsleven niet alleen op een geestelijke manier gevoed moet worden, maar dat je juist ook in alle dagelijkse dingen en beslissingen kan kiezen voor een leven met God. Hoe je bijvoorbeeld kiest om gezond te leven en voldoende rust te nemen, zegt ook iets over je geloof. Namelijk dat je, je lichaam belangrijk vindt, omdat God die gegeven heeft en je kan rust nemen, omdat God een genadige God is, waarbij het niet draait om prestaties, maar om het volgen van Hem. Dus ik probeer ook steeds in de dagelijkse dingen God te zien. Ik lees daarbij het boek dat ik van een vriendin leen: de liturgie van het alledaagse, van Tish Warren. Ik wens jullie een fijne maand toe!

Tsjikke Bloem
 
terug