OVERDENKING (vervolg over Ds. Lekkerkerker) November OVERDENKING (vervolg over Ds. Lekkerkerker) November
Alle registers van het gerestaureerd Robustelly-orgel kunnen weer helemaal open. Het staat op de goede plek in de balustrade. Het is een lust voor het oor van de liefhebbers en de organisten Wally Hoekstra en Dirk Norbruis.
Tijdens de voorstelling De Bestimming (2018) werd To my Country gespeeld als spannend spel tussen de fanfare CMV Oranje onder leiding van Bienze IJlstra en pianist Simon Bouma op het Robustelly-orgel. Het lied dat vaak op 4 mei wordt gespeeld is in feite ook een eerbetoon aan Lekkerkerker.

Op 30 juli 2001 overlijdt Dick Lekkerkerker. Hij wordt begraven bij zijn vrouw Wien op de Algemene Begraafplaats in Terwolde. Op hun grafsteen staat naast hun namen, de tekst:

‘De oogst ruist in de wind,
als psalmen in de nacht’
Gezang 223

Sybe.