MAAK KENNIS MET THEOLOGIE MAAK KENNIS MET THEOLOGIE

Kom dan eens naar één of meer van de thema-avonden van de cursus theologische vorming in Leeuwarden en ontdek wat onze cursus je te bieden heeft.
Theologische Vorming gaat uit van de Protestantse Kerk in Nederland en staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in theologie.
Deelnemers komen van binnen en buiten de kerk.

In januari en februari bieden we de volgende thema-avonden aan:
1. Wat is vergeven?
Twee avonden over wat vergeven is, wat ervoor nodig is en wat het je kan brengen. Aan de hand van het recente boek “Vergeven” van de Duitse filosofe Svenja Flasspöhler gaan we hiervoor te rade bij mensen die een groot onrecht hebben ervaren en bij een aantal bekende schrijvers, filmmakers en filosofen en bij de Bijbel.
Data: 11 en 18 januari; docent: Adri Terlouw, systematisch theoloog en predikant te Lekkum.

2. Islam en geweld
Geregeld wordt de stelling geponeerd dat binnen de Islam geen ruimte is voor tolerantie, en dat daarom Islam en geweld bij elkaar horen. Klopt die stelling of berust ze op een vergissing en ligt het gecompliceerder?
Data: 25 januari en 8 februari; docent Dick Kleinhesselink uit Heerenveen die jarenlang in Pakistan heeft gewerkt en daar zeer onlangs nog was.

3. Het boek Esther
Twee avonden over het Bijbelboek Esther. Het boek Ester is een satirisch verhaal over hoe een Joods meisje in een haar vijandige omgeving opstaat en een pogrom tegen haar volk voorkomt. Het blijkt ook voor lezers van vandaag een aansporing op zoek te gaan naar de rol die zij zelf kunnen spelen.
Data: 1 en 15 februari; docent Hinke Post–Knol, oudtestamenticus en predikant te Lekkum.

Kosten: €10,00 per avond.
Plaats: Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden.
Opgave via
Website: www.theologischevorming.eu