LEZINGEN IN DE 40DAGENTIJD LEZINGEN IN DE 40DAGENTIJD

(in combinatie met Tzummarum/Firdgum)
In de periode van de 40dagentijd nodigen wij (Lieuwe Wijbenga en ds. Jelte Lindeboom) jullie uit om met elkaar de lezingen voor de zondag te lezen en met elkaar door te spreken. Wat staat er? Wat doet dit met mij? Maakt het mij blij of juist verdrietig, boos? Dit soort vragen stellen we aan onszelf en aan elkaar om te ontdekken wat deze teksten in onze situatie kunnen betekenen. Iedereen is van harte welkom. Je mag iedere week komen, maar ook kun je kiezen een aantal keren mee te doen. 
We beginnen om 20.00 uur en stoppen om uiterlijk 21.30 uur.
Op 13 en 27 februari en 13 maart zijn we in de Twaskar in Minnertsga
en op 20 februari en 6 en 20 maart in de Sint Martinustsjerke in Tzummarum.
Nogmaals van harte welkom en zegt het voort!
Lieuwe WIjbenga en ds. Jelte Lindeboom.
 

 
FANÚT DE FLINTER Februari FANÚT DE FLINTER Februari

‘Het leven gaat niet over rozen’ is een bekende uitdrukking, die menigeen wel gebruikt of gebruikt heeft. Wel een vreemde uitdrukking, als je bedenkt dat die stekels toch niet echt fijn zijn en daarom ook zo bijzonder dat het een positieve benadering heeft van rozen, ondanks ... De veertigdagentijd begint weer op 14 februari, de dag van de liefde, Valentijnsdag. Wat een bijzondere dag om deze tijd van inkeer mee te beginnen, terwijl de wereld in brand lijkt te staan, omdat er zo veel agressie, discriminatie, honger is en daardoor ook veel mensen op zoek zijn naar veiligheid. Veel mensen staan elkaar naar het leven omdat zij vinden het alleenrecht te hebben op een stukje land. Heel harde woorden vallen steeds weer: woorden van veroordeling, haat, afkeer, ongeïnteresseerdheid en daden van misbruik en verachting. En dan het thema ‘onvoorwaardelijke liefde’ voor deze periode tot Pasen.

lees meer »
 
OVERDENKING Februari OVERDENKING Februari


Ken je dat verhaal van dat kleine onooglijke mannetje, die smeerlap, die mensen afzette, die heulde met de vijand? Dat zal wel helemaal verkeerd zijn afgelopen. Zoiets gaat niet ongestraft. De volksgerichten zijn daarover ook duidelijk: weg met die man. Opruimen! Als hij het zo goed kan vinden met die vreemden, laat hij dan naar hun land toe gaan en ons in ieder geval met rust laten, ons niet zo afpersen. Het liefst zou het volksgericht hem met pek en veren insmeren en wegjagen en dan ook nog eens flink wat zweepslagen, zodat die pek flink in de wonden bijt. Lekker puh, eigen schuld dikke bult! Mislukkeling, ellendeling! Als je je brandt, moet je op de blaren zitten. Medelijden is er niet.
Volksgerichten kennen we van de Middeleeuwen, maar ook na de WO II was er één: bijltjesdag; zij die met de Duitsers hadden samengespannen werden aangepakt, de ‘moffenhoeren’ werden kaal geschoren en door de straten gejaagd. De schande was groot. En er is niets veranderd: op dit moment worden mensen ook aan het kruis genageld via roddel en achterklap, via facebook, twitter en instagram. Dit alles wordt gevoed door politici, die daar zelf volop aan mee doen, er in voorop lopen, maar o wee als er iets over hen wordt gezegd, geschreven of gefotoshopt. Vrijheid van meningsuiting wordt dat genoemd, maar is dat wel zo? Het lijkt meer op iemand zwart maken, voor schut zetten, wegpesten, de grond in trappen, kortom iemand z’n leven kapot maken. Alles kan omdat het vrijheid van meningsuiting is. Alles moet gezegd kunnen worden en dus lijkt ook alles gezegd te moeten worden. Een fout wordt direct zwaar afgestraft!
 

lees meer »
 
ZIEKEN ZIEKEN


In tijden van ziekte en verdriet is het soms moeilijk om staande te blijven. Daarom wil ik jullie vragen te blijven bidden voor hen om zo iets van Christus te laten zien en merken aan hen en aan onze dorpsgenoten. Daarin kun je als christen sterk zijn.
Ds. Jelte Lindeboom.
 

 
Even kennismaken Even kennismaken

Een korte voorstelling van de predikant van Minnertsga.

lees meer »