JEUGDCLUBS JEUGDCLUBS
Speurtocht
Meestal hebben we 1x in het jaar samen met de kerkenraad en club een voetbalwedstrijd, de jeugdouderlingen wilden graag het dit jaar wat anders doen, zij hadden een speurtocht bedacht.
Op 29 november 2019 was het zover, we moesten ons om 19.00 uur verzamelen bij het Alibi, hier stonden de jeugdouderlingen ons op te wachten.
Er werd een uitleg gedaan wat de bedoeling was en werden verdeeld in 3 groepen, daarna gingen we op pad.
Iedere groep had een route met nummers en bij die nummers stond een naam en adres van iemand die in de kerkenraad zit.
De leden van de kerkenraad hadden allemaal een letter gekregen, dus de kinderen moesten de letter en de persoon meenemen op hun route door het dorp, zo werd de groep steeds groter.
Als we iedereen hadden opgehaald gingen we terug naar het Alibi, daar konden we koffie/thee/warme chocolademelk met slagroom of limonade krijgen, voor de kinderen lagen er ook nog zakjes met chips klaar, maar er moest ook gepuzzeld worden met de letters die we hadden opgehaald.
De zin die gemaakt werd was “ dit jaar geen voetbal”.
Als afsluiter kregen de kinderen en clubleiding een chocoladeletter mee naar huis.
De kerkenraadsleden bleven nog in het Alibi, zij deden nog iets met de club van 16+.

Groet, Maartje, clubleiding.

Kerststukjes
Op dinsdag 17 december hebben wij kerststukjes gemaakt met de jeugdclubs van 8 t/m 12 jaar.
Deze kerststukjes hebben wij bij oude mensen in het dorp gebracht.
Van veel mensen kregen wij een snoepje.
Ze waren heel blij met de kerststukjes en wij vonden het heel leuk om te doen.
Groetjes Elianne en Carmen.

YMCA zaalvoetbaltoernooi
Op 4 januari was het zover, het club zaalvoetbaltoernooi. Het zaalvoetbaltoernooi werd gehouden in de Trije te Franeker. Hoe het is gegaan? Dat kunt u nu lezen!
We moesten om 17.45 uur verzamelen bij het Alibi, We hadden 3 auto’s mee en we zijn erg blij dat hun ons wouden brengen. Echter waren wij veel te vroeg en moesten we meer dan een half uur wachten. Geen probleem natuurlijk want dan konden we mooi even opwarmen voor het toernooi. We hadden onze beste support mee en onze goeie coaches: Teakele en Jana. De opstelling was al bekend: Mats achterin, Thialda en Sjoerd Hendric midden, Hedzer in de spits en Janny op keep.
Het toernooi kon beginnen. De eerste wedstrijd was tegen Nij Altoenae 2 en werd gewonnen met een overtreffende 4 – 0. Het schema werd daarna helemaal omgegooid door de organisatie omdat Berlikum 2 en Oosterbierum er niet waren. Daarna moesten we tegen het team: Hangout. Die wedstrijd werd ook gewonnen en met dezelfde score, 4 – 0. De laatste wedstrijd in de poule was minder makkelijk en was tegen W4you 2 (Wijnjewoude). Die hebben we als team wel gewonnen maar met 1 tegen doelpunt. De uiteindelijke score was 4 -1.
We werden 1ste van de poule en werden dan ook ingedeeld bij de besten van de andere poule. De eerste wedstrijd was weer tegen W4you 2, dat was niet een hele erge sportieve wedstrijd van beide kanten en tegen onze frustraties in verloren wij deze wedstrijd ook met een uitslag van: 2 – 0. De tweede wedstrijd in de tweede poule ging ook niet vlekkeloos maar was wel veel sportiever tegen het 1ste team van W4you. We verloren met een 2 – 0 nederlaag. De laatste wedstrijd, de leukste van de hele tweede poule. We waren erg gelijke tegenstander en het werd dus een gelijkspel tegen Nij Altoenae 1.
Wij zijn op het toernooi 4de geworden maar als team zijn wij natuurlijk 1ste geworden. Wij hebben een leuke en sportieve avond gehad en is zeker voor herhaling vatbaar.
Janny, Mats, Hedzer, Jana, Thialda, Sjoerd Hendric en Teakele.

CLUB

Oud ijzer
          inzameling

Ten behoeve van het Jeugdwerk Minnertsga

Graag inleveren in de daarvoor bestemde bak
bij de firma Vrieswijk op Colkesyl.