FANÚT FRJENTSJER  (Februari) FANÚT FRJENTSJER  (Februari)
We zijn alweer een maand verder. De tijd gaat soms zo snel! Fijn om te zien dat de dagen langer worden en dat we mogen genieten van wat meer blauwe luchten en zon. We mogen terugkijken op een paar mooie diensten en ontmoetingen. Zoals de avond met alle vrijwilligers van het pastoraat. Mooi om te zien dat iedereen zo enthousiast is.
lees meer »
 
OVERDENKING (Februari)

OVERDENKING (Februari)
Heb jij het ook gezien? Een sneeuwklokje die opkomt in het gras. Het is nog maar klein, maar sterk. Een teken van de lente. Wat een heerlijk vooruitzicht, het voorjaar! Natuurlijk, de winter is ook een mooi jaargetijde: helder weer, lekker koud, misschien met sneeuw en bevroren plassen, lekker schaatsen. Maar de lente is een teken van groei. Nieuwe bloemen, lammetjes, gewassen die langzaam opkomen uit de bevroren grond.
lees meer »
 
Pastoraalplan Pastoraalplan
WIJ GAAN VAN START!

Het is januari 2024 en we gaan van start met het werken volgens het pastoraalplan. Er is één centraal telefoonnummer dat u kunt bellen. Het nummer is 06-13028735.

Heeft u een vraag of wilt u iets melden m.b.t. de kerk of iemand in uw buurt die aandacht vanuit de kerk nodig heeft, dan kunt u bovenstaand nummer bellen. Eén van de coördinatoren, er zijn inmiddels 5 coördinatoren,  zorgt ervoor dat uw vraag doorgegeven wordt aan de juiste persoon. Het is in het begin natuurlijk even wennen maar zo willen wij toch van start om volgens het pastoraalplan te werken. De coördinatoren wisselen per week van “dienst”. Dus er is altijd een coördinator bereikbaar!
 
lees meer »
 
OVERDENKING (vervolg over Ds. Lekkerkerker) November OVERDENKING (vervolg over Ds. Lekkerkerker) November
Nicht Anneke Váhl-Lekkerkerker vertelt daarover: ‘De rouw om echtgenote Wien en haar laatste moeizame jaren overschaduwden zijn achteruitgang. De restauratie van het orgel was een opsteker. Met als wonderlijk lichtpunt de hernieuwde kennismaking met het (door Lekkerkerker als Engelen-geluid gevoelde) spel op het Robustelly-orgel.’
lees meer »
 
OVERDENKING - oktober

OVERDENKING - oktober
‘Het wonder van het Robustelly-orgel’
Dominee Dick Lekkerkerker had een zwak voor historie in het algemeen en die van orgels in het bijzonder. Als hij na zijn aanstelling in Minnertsga door het middenpad liep op weg naar de kansel, genoot hij in zijn beginperiode in Minnertsga ontzettend van het Robustelly-orgel (bouwjaar 1785).
lees meer »
 
OVERDENKING OVERDENKING
Een nieuwe lichtval op een eeuwenoud schilderij

Dominees in Minnertsga, het zijn er al veel geweest. Maar één ervan heeft meer dan de anderen, een diepe betekenis voor mij gehad. Dominee Lekkerkerker. Hij was dominee in Minnertsga van 1966 tot 1979. Hij sprak over Rembrandt en een wonder, dat hij had meegemaakt.

 
lees meer »
 
Even voorstellen (2019) Even voorstellen (2019)
'Tsjikke, wil je weer terug naar Friesland?' Deze vraag is mij met regelmaat gesteld. En mijn antwoord volgde dan: ‘Nee, nu niet!’ ‘Misschien later, maar nu wil ik zeker niet naar Friesland.’


 
lees meer »