FANÚT FRJENTSJER - februari FANÚT FRJENTSJER - februari
In de eerste week van januari heb ik een heerlijke vrije week mogen vieren. Fijn om even op adem te kunnen komen en lekker in huis te rommelen of gewoon een hele ochtend boek te lezen! Zalig hoeveel tijd er dan is om gewoon te doen waar je zin in hebt. En nu heb ik ook weer zin om lekker aan de slag te gaan. Daarnaast ben ik weer twee dagen in Doorn geweest en mocht ik weer veel leren en optrekken met mede kerkelijk werkers. Het is altijd inspirerend en fijn om daar met elkaar te verblijven. Ik wens jullie een hele goede februarimaand toe! Een maand
dat we weer een beetje uit de donkerte van de winter trekken op naar de lente.

SCHRIJVERS GEZOCHT
Zijn er mensen die het leuk vinden om te schrijven? Ik, Tsjikke, zou het leuk vinden dat andere mensen hun talenten kunnen inzetten om ook eens de overdenking in het Tsjerkenijs te schrijven. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn of heel lang. Gewoon iets korts wat je bezighoudt, iets over geloof en het leven, iets wat je mee wil geven of ons wil laten delen in een gedachte. Ik zou het fijn vinden, ook al is het maar voor 1 keer. Laat mij even weten.
Tsjikke Bloem.
 
 
OVERDENKING - Februari OVERDENKING - Februari
Het is weer februari! Ik weet niet hoe het u of jullie vergaat, maar ik vind februari altijd een hele saaie nietszeggende maand. De feestdagen zijn voorbij en de goede voornemens bijna vergeten. Het is net geen winter en nog lang geen lente...grijs en grauw niks te zien in de verte. Of ben ik de enige die het zo ziet?
Soms kan dat ook zo voelen in ons geloofsleven. Alles kabbelt wel voort en er gebeurt niet zo veel, aan de andere kant is het ook allemaal wel goed en ergens wil je wel meer met het geloof doen of voelen, delen en ontvangen...maar hoe?
Misschien is het juist in deze tijd goed om na te denken over de vraag: Hoe kan ik iets ontvangen en wat deel ik van het gene wat ik ontvang? Hoe blijf ik mijzelf voeden ook al voelt het soms 'leeg'?
Tijdens mijn nascholing moesten we een opdracht doen, die mij aan het denken heeft gezet. We hadden het over spiritualiteit en we moesten allemaal nadenken over een moment waarop je helemaal gelukkig was. Dat moesten we in 10 minuten tekenen. Vervolgens gingen we in twee tallen om de beurt vertellen, waarbij de andere vragen kon stellen. Ergens was het simpel en toch, raakte het de kern van je bestaan. Waar je gelukkig van wordt, dat kan iets zeggen over het opladen het zoeken en vinden van God.
Daar, kan je ontvangen en proeven, iets van die hemelse beleving. Zielsgelukkig zijn, zegt ook iets over je ziel, je diepste kern.
Daarom zou ik willen vragen: Wanneer was jij nou zielsgelukkig? Laat dat in je omgaan en stel dat moment weer eens voor. Wie waren erbij of was je alleen? Hoe zag het eruit?
Past God ook bij dat geluksmoment?
Dit zegt waarschijnlijk iets waardoor jij gevoed wordt, wat je raakt en waarvan je energie krijgt en misschien ook wel iets over wat God je geeft. Een moment dat hemel en aarde elkaar even lijken te raken. Ik wens jullie in deze koude, kille februari maand toch een aantal van deze momenten. Zo niet, dan mogen we wachten tot de lente komt!

Tsjikke Bloem.
 
 
ZIEKEN ZIEKEN

In tijden van ziekte en verdriet is het soms moeilijk om staande te blijven. Daarom wil ik jullie vragen te blijven bidden voor hen om zo iets van Christus te laten zien en merken aan hen en aan onze dorpsgenoten. Daarin kun je als christen sterk zijn.
Ds. Jelte Lindeboom.
 
 
Even kennismaken Even kennismaken
Een korte voorstelling van de predikant van Minnertsga.
lees meer »
 
Gebaar van liefde Gebaar van liefde
Het ruisen van de zee
de vogels op het veld
de stilte in het bos
God wat is uw schepping
toch oneindig mooi.
Het rumoer rond corona
de roep van wanhoop
muren van eenzaamheid
hoe broos zijn wij mensen
in ons eindig bestaan.
Hoe vinden wij hoop
voor een toekomst
vol vlagen van mist.
Kom ons tegemoet, God
En omarm ons
met een gebaar van liefde.