FANÚT FRENTSJER FANÚT FRENTSJER
Op een donderdagochtend zaten ds. Jelte en ik samen in de consistorie. Het was al half 12 geweest en we zaten te praten over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. We hadden het over de dingen die we persoonlijk hebben meegemaakt, maar ook in het werk. Een gevoel van dankbaarheid overstemde mij. Ik ervaar het werken voor de gemeente als een voorrecht. Iedere week zijn er momenten waarvan ik mag genieten. Dit kunnen momenten zijn tijdens een vergadering als er op een ontspannen manier grapjes worden gemaakt, als er tijdens de donderdagochtend verschillende mensen langskomen om even een praatje te maken of in het pastoraat als mensen mij hun zorgen en verdriet toevertrouwen, maar dat we ondanks alles ook kunnen lachen en natuurlijk de woensdagochtend waarop ds. Jelte en ik samen het wel en wee van de gemeente bespreken en onze boekbesprekingen over Exodus houden. Ik wil jullie dan ook bedanken, dat jullie mij de ruimte geven om te groeien als persoon en als kerkelijk werker, want dat is met elkaar verbonden.
Via deze weg wens ik u, jullie of jij een goed en gezegend jaar toe, dat we vanuit het licht van het kerstfeest het nieuwe jaar tegemoet mogen gaan als volgelingen van het Licht!
Tsjikke Bloem.
 
 
FANÚT DE FLINTER Januari 2021 FANÚT DE FLINTER Januari 2021
Wat een lastige tijd is het inmiddels geworden nu het coronavirus in de afgelopen tijd enorm heeft toegeslagen. Ook in ons dorp en in onze gemeente is een aantal mensen getroffen.
lees meer »
 
OVERDENKING OVERDENKING
IK ZIE, IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET...

We mogen weer aan een nieuw jaar beginnen. Hoe gaat u of ga jij dit nieuwe jaar tegemoet? Met een begin van een nieuw jaar komt er vaak ook nieuwe energie, hoop en kracht. We mogen het oude jaar met alles wat er is gebeurd of niet is gebeurd loslaten, maar toch kan het ook pijn doen om het verleden los te moeten laten. Het verdriet om wat voor soort verlies dan ook kan je niet zomaar loslaten. Dat gaat stapje voor stapje. Eigenlijk gaat alles in het leven stapje voor stapje. Sommige stapjes gaan onopgemerkt en anderen juist heel bewust. Welke stapjes wilt u of jij dit jaar zetten om achter Jezus aan te gaan?
 
lees meer »
 
ZONDAGSLEZINGEN ZONDAGSLEZINGEN
De teksten voor de komende weken om te lezen, te overdenken en om te bidden voor elkaar, jezelf en de wereld staan hier weer onder:

        
3 januari                          Exodus 25                        Ontwerp verbondsteken
10 januari                        Exodus 26                        Gods plek bij het volk
Gezegende weken!
 
 
PASTORAAL CONTACT PASTORAAL CONTACT
Het pastorale contact bestaat voor een groot deel nog steeds uit telefoontjes, appjes of mailtjes. Daarnaast worden er in alle voorzichtigheid ook zo nu en dan weer bezoekjes afgelegd. Uiteraard alleen als mensen geen coronaklachten hebben, op gepaste afstand en uitsluitend na een telefonische afspraak. We hopen dat u zich te allen tijde welkom weet en om contact op te nemen met uw pastor, wijkouderling of contactpersoon. Wij leven mee met een ieder in zijn of haar vreugde of verdriet. En we wensen jullie kracht en troost, geduld, moed en vertrouwen.

 
 
ZIEKEN ZIEKEN

In tijden van ziekte en verdriet is het soms moeilijk om staande te blijven. Daarom wil ik jullie vragen te blijven bidden voor hen om zo iets van Christus te laten zien en merken aan hen en aan onze dorpsgenoten. Daarin kun je als christen sterk zijn.
Ds. Jelte Lindeboom.
 
 
Even kennismaken Even kennismaken
Een korte voorstelling van de predikant van Minnertsga.
lees meer »