FANÚT DE FLINTER November FANÚT DE FLINTER November

Wat een zomer hebben we gehad: warmte, zon, droogte. Kortom een tropische zomer! Wat een herfst hebben we tot nu toe gehad. Veel zon, weinig regen, warmte, prachtige kleurende bomen en struiken. Wat mooi om het weer eens zo mee te maken.
Toch komen wel vragen boven: kunnen de boeren het wel vol houden met zo weinig water?

lees meer »
 
DE PROFETEN (2)

DE PROFETEN (2)


Zoals Lieuwe vorige maand al vertelde, gaan we maandelijks met z’n tweeën naar een cursus over de profeten. Het is ook goed om dit samen te doen. Op de heen- en terugreis spreken we nog wat door. De profeten: mensen door God geroepen. Mensen, die proberen te reageren, door de ogen van God te kijken. Ze ontstijgen als het ware het menselijke standpunt. Vol overgave willen zij de mensen wijzen op de weg van de Heer. Vaak reageren ze haaks op wat er gangbaar is in de maatschappij. Dat is wat we bij de profeten denken: oordelen uitspreken over het volk en over andere volken. Wat ten diepste belangrijk is voor de profeten, is dat het volk tot inkeer en omkeer komt.
 

lees meer »
 
ISRAËL-REIS ISRAËL-REIS

Mei 2017 hebben we met een groep een prachtige reis naar Rome gemaakt; de eeuwige stad van de Romeinen, maar ook van het christendom. In de loop van de tijd kwam er wel eens een vraag om met een groep naar Israël te gaan, het land van de bijbel, het land ook waar Jezus heeft rondgelopen, geleerd, genezen heeft. Een bijzonder land is het; een land van onrust, een land van vrede, een land aan de basis van de volgelingen van Jezus.
Via deze weg wil ik eens peilen of er interesse is en van hoeveel. Zelf dacht ik aan het najaar 2019, maar is misschien beter voorjaar 2020. Heb je interesse, geef dit door aan mij.
Ds. Jelte Lindeboom.
 

 
ZIEKEN ZIEKEN


In tijden van ziekte en verdriet is het soms moeilijk om staande te blijven. Daarom wil ik jullie vragen te blijven bidden voor hen om zo iets van Christus te laten zien en merken aan hen en aan onze dorpsgenoten. Daarin kun je als christen sterk zijn.
Ds. Jelte Lindeboom.
 

 
Even kennismaken Even kennismaken

Een korte voorstelling van de predikant van Minnertsga.

lees meer »