BERICHT VAN DE KERKELIJK WERKER BERICHT VAN DE KERKELIJK WERKER

In de maand mei heb ik een aantal activiteiten op de planning staan die ik alvast met u wil delen. Zo zal ik van maandag 14 mei tot donderdag 17 mei een bezoek brengen aan familie in Budapest (Hongarije). Afgelopen september was ik daar ook al een paar dagen, en nu krijg ik de kans om er nogmaals naar toe te gaan. Tijdens mijn afwezigheid zal ds. Jelte mij vervangen (indien dat nodig zal zijn).
Op Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei) zal ik traditioneel de 11 stedentocht gaan fietsen. Het wordt mijn 19e deelname. Ik start om 7.10 uur. Dus mijn doorkomst door Minnertsga verwacht ik tussen 9.00 en 9.30 u. Ik fiets op een oranje racefiets. Wie weet herkent u mij als ik voorbij flits.                                                               Vr. groet, Lieuwe.
 

 
FANÚT DE FLINTER  Mei FANÚT DE FLINTER  Mei

Onderweg mediteren (nadenken over iets, een tekst, iemand, een uitspraak) is je richten op God. Nadenken over zijn woorden en dat een plek in jouw leven geven. Mediteren is een ontdekkingstocht, die soms best eng kan zijn, omdat je ook dingen leert, die je misschien niet zou willen! In de stilte en de rust is ook de confrontatie. Daarom is stilte voor veel mensen ook zo moeilijk. De stilte kan ook bevrijdend zijn, een zegen zijn, een opening bieden. Twee mensen - ze zijn al heel lang bij elkaar - zitten samen in een kamer. Er wordt geen woord gewisseld. Dat is niet omdat er niets te zeggen valt. Het is goed om gewoon met elkaar te zijn, er te zijn met elkaar, voor elkaar. De stilte vertelt op zo’n moment het verhaal van hun levens, hun leven.
 

lees meer »
 
Huiswerk?! Huiswerk?!

In de slotdienst hebben wij het thema ‘Open einde’ behandeld. Het seizoen kan wel afgelopen zijn, maar het stopt niet. Het gaat door: de kerk, het geloof. Dat bleek wel uit de slotverzen van Handelingen, waarin Paulus, weliswaar in gevangenschap, vrijmoedig spreekt over Jezus, de Heer, die leeft! Dat was de bedoeling van Lucas: het verhaal van Jezus moet doorgaan, dat mag niet stoppen! 
Daarom willen wij jullie oproepen om met iemand in gesprek te gaan en iets over jouw geloof te delen - het liefst met een onbekende. Dit kan een manier zijn om mensen, op een heel persoonlijke manier, te laten proeven van het geloof. Misschien soms wel eens op een andere manier dan jullie/onze ervaringen vanuit het verleden zijn.
Deze ontmoetingen mogen jullie opschrijven en – dat mag anoniem – meenemen naar de startzondag in september. Het mag ook eerder bij Lieuwe of ds. Jelte worden afgegeven. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen in de komende maanden.
Lieuwe Wijbenga en ds. Jelte Lindeboom.
 

 
OVERDENKING Mei OVERDENKING Mei

“Open einde”
 
Op zondag 22 april hebben we de Slotsnein gevierd. Het thema was ‘open einde’. Het is dan wel slotsnein, het kerkgebeuren gaat natuurlijk door. Aan de hand van een aantal Bijbelboeken hebben ds. Jelte en ik de gemeente meegenomen langs een aantal eindes van verhalen. De vraag die wij stelden was: wat spreekt u meer aan, een duidelijk einde, een afgerond verhaal? Of een open einde, een einde wat eigenlijk geen einde is.
 

lees meer »
 
ZIEKEN ZIEKEN


In tijden van ziekte en verdriet is het soms moeilijk om staande te blijven. Daarom wil ik jullie vragen te blijven bidden voor hen om zo iets van Christus te laten zien en merken aan hen en aan onze dorpsgenoten. Daarin kun je als christen sterk zijn.
Ds. Jelte Lindeboom.
 

 
Even kennismaken Even kennismaken

Een korte voorstelling van de predikant van Minnertsga.

lees meer »