OVERDENKING OVERDENKING
De grond wordt onder je voeten weggeslagen. Je weet even niet meer hoe het verder zal gaan, angst voor het onbekende bekruipt je. HELP! Hoe kon dit nou gebeuren?
Als het leven, om wat voor reden dan ook je tegen de vlakte slaat, dan wil je schuilen in de armen van een ander of ga je naar een plek wat voor jou veilig en vertrouwd aanvoelt.
Iedereen heeft wel zulke plaatsen in huis of buiten waar je naartoe gaat als je het even niet meer weet. Hier kan je je gedachten en emoties laten gaan.
Op dit soort momenten heb je vaak de bekende waarom-vragen. Waarom, moest dit gebeuren? Waarom kon het niet anders gaan?
Vragen waar niet zomaar antwoorden op te vinden zijn. Op dit soort momenten kan God ver weg lijken. Is God ook in al onze gebrokenheid aanwezig? Heeft God een bedoeling met tegenslagen?
Vragen die er mogen zijn, maar toch? Wat schieten wij ermee op om ze te stellen?
Juist God, die ons zegent, kent ook onze tegenslagen en pijn. Hij weet als geen ander dat de wereld gebroken is. Toch, kan God juist op dit soort momenten een God zijn die naar ons luistert. Hij kan voor ons de persoon zijn waar we met alle vragen terecht kunnen. God is een God die ons ruimte geeft om boos te zijn, om onbegrip te hebben voor situaties die ons overkomen. God is een God die ons met al zijn Liefde wil omringen, als een vader. Ook al duwen we hem nog zo hard weg. Hij zal altijd op dezelfde plaats blijven staan. Naast ons!
Gebrokenheid kunnen we niet uit de weg gaan, het is er en het zal er zijn. Hoe we met deze gebrokenheid om gaan, daar hebben we een keuze in! Probeer de moeilijkheden in Gods handen te leggen, want Hij die ons gemaakt heeft, weet het beste wat we nodig hebben en hij zal ons NOOIT met lege handen laten staan.

Wat de toekomst brengen moge,
mij geleidt des Heren hand,
moedig sla ik dus de ogen,
naar het onbekende land.
Leer mij volgen zonder vragen,
Vader wat Gij doet is goed.
Leer mij slechts het heden dragen,
met een rustig, kalme moed.

Tsjikke  Martsje Bloem.
 
terug