OVERDENKING OVERDENKING
De zomer kan juist uitnodigen om even stil te staan bij de knooppunten die achter je liggen. Momenten die gevierd zijn zoals een jubilea, het slagen voor het eindexamen of een nieuwe baan. Er zullen misschien ook momenten van verdriet en pijn zijn door ziekte of een overlijden. Misschien zit u/jij op dit moment op een punt waarop je even niet meer weet welke kant je op moet gaan of neemt het leven je een kant op, waar je eigenlijk helemaal niet naar toe wilde gaan. Al die knooppunten bij elkaar vormen ons leven.
Alleen mogen wij weten en erop vertrouwen dat er Iemand met ons mee gaat. God wil ons leiden door alle situaties heen. Hij geeft ons de ruimte om te kiezen of we naar links of naar rechts gaan. Wij mogen kiezen hoe we met situaties om gaan. Maar hij stuurt ons niet met lege handen op pad. We zijn uitgerust met zijn Woord zodat we onderweg kunnen lezen welke richting we op mogen gaan. Zijn Zoon heeft zijn leven gegeven, zodat we uit genade kunnen leven en weer om mogen keren als we toch de verkeerde weg zijn ingeslagen. We hebben zijn Geest ontvangen, die ons blijft navigeren ook als we even stil staan. Natuurlijk hebben we elkaar gekregen om samen de wegen dragelijk en plezierig te maken, zodat we om de beurt de wind kunnen vangen als het even moeilijk is of samen mogen zingen als we wind mee hebben.
De zomer is ook een tijd om vooruit te kijken, wat staat er de aankomende tijd te wachten, wat zijn je dromen of wensen waar je mee aan de slag wil gaan?
Probeer de aankomende tijd in de handen van de Here God te leggen, want Hij zal voor u en voor jou zorgen en soms kom je dan op knooppunten waarvan je dacht dat je er nooit zou komen. Maar geloof mij, als je denkt dat je het zelf allemaal wel uit kan zoeken, dan is het mogelijk dat je opeens geen bordjes met nummers meer ziet, waardoor je een heel eind om moet fietsen om weer op de juiste route te komen.
Het was een mooie tocht die iets langer duurde dan gepland, misschien kwam het door mijn eigenwijsheid, misschien door mijn richtingsgevoel of heb ik simpel weg een bordje gemist.  Toch mocht ik ervaren dat God mij vergezelde op de weg en geldt de belofte dat God al onze wegen kent. Zo mogen we samen vol vertrouwen het komende seizoen tegemoet gaan.
Tsjikke Bloem.


 
terug