Oekraïne luidt de noodklok deze winter! Oekraïne luidt de noodklok deze winter!
De Friese Rijders komen met een nieuwe actie

Vorig jaar hebben wij, samen met de Friese Rijders, een actie gehouden voor Oekraïne door kleding en levensmiddelen in te zamelen. De Friese Rijders komen nu met een nieuwe actie en die willen wij bij u onder de aandacht brengen.
De nood is hoog in deze wintertijd. Daarom willen de Friese Rijders met deze  nieuwe actie opnieuw humanitaire hulp verlenen. Deze keer in de vorm van 100.000 gevulde bananendozen met levensmiddelen voor de meest hulpbehoevenden in een land in oorlog. De uitdaging is groot, de hulpvraag groter! De Friese Rijders gaan voor 100 vrachtritten in 20 weken, om zo honderdduizenden mensen te helpen.

Friesland, Groningen en Drenthe
De vrijwilligersorganisatie draagt de naam Friese Rijders, maar heeft sinds het uitbreken van de oorlog veel bijval gekregen in Groningen en Drenthe.

Unieke lijn binnen Oekraïne
Door het unieke netwerk van leger en politie komen de goederen op de plekken waar dat het meest nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld armen, gehandicapten, weduwen en wezen. Maar de goederen komen ook in het frontlinie-gebied, wat circa 1200x100 km groot is. Hier leven honderdduizenden burgers onder zware omstandigheden. En ook gaan er, waar nodig, goederen naar soldaten aan het front. Want velen waren voor de oorlog geen soldaat. Zij leven nu onder continue dreiging en spanning in de kou en modder, terwijl er elk moment een levensbedreigende situatie kan ontstaan. Ook zij hebben onze humanitaire hulp hard nodig.

Uitdaging
De diaconie wil hier in eerste instantie financieel aan mee werken.Helpt u mee? Alleen samen kunnen we dit doel bereiken.

Het bankrekeningnummer van de diaconie is:
NL93 RABO 0119 3004 27 o.v.v. Oekraïne.

Kijk voor meer info op www.frieserijders.nl
 
terug